Today's Posts Mark Forums Read Calendar
Go Back   NJFBOA - Home of New Jersey's Camaros and Firebirds > Camaros, Firebirds and the People that own them > Member's Projects

Notices


Reply
 
Thread Tools
Old 06-27-2018, 07:40 AM   #1751
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Looks like driver side should be Purple with white stripe and passenger should be solid purple...amirite
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28

Last edited by LS1ow; 07-09-2018 at 09:44 AM.
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 05:00 PM   #1752
sweetbmxrider
Meet Coordinator
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: brick/pt. pleasant beach
Posts: 18,769
iTrader: (12)
Yup
__________________
#1531
Quote:
Originally Posted by karlaa View Post
hi there, i just joined this forum and i must admit that i like it
Quote:
Originally Posted by BigAls87Z28 View Post
I know it's good to eat salads, but this is ridiculous.
sweetbmxrider is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2018, 01:21 AM   #1753
PolarBear
Ebearnezer Scrooge/Power Member/Lips
 
PolarBear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Hamilton, Mercer county
Posts: 3,995
iTrader: (15)
Quote:
Originally Posted by MyFirstZ View Post
Ride height should be measured from the bottom of the wheel edge to the highest point of the fender
Umm, no. Ride height should always be measured from the middle of the wheel, the spindle to the fender, not from the ground.
PolarBear is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2018, 04:24 PM   #1754
sweetbmxrider
Meet Coordinator
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: brick/pt. pleasant beach
Posts: 18,769
iTrader: (12)
Quote:
Originally Posted by PolarBear View Post
Umm, no. Ride height should always be measured from the middle of the wheel, the spindle to the fender, not from the ground.
Technically he said from bottom of wheel edge, not ground so tire smash isn't effecting measurement.

Technically the fender heights can vary. I'm sure its slight but its not the truest measurement.....If it matters that much....
__________________
#1531
Quote:
Originally Posted by karlaa View Post
hi there, i just joined this forum and i must admit that i like it
Quote:
Originally Posted by BigAls87Z28 View Post
I know it's good to eat salads, but this is ridiculous.
sweetbmxrider is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2018, 07:19 PM   #1755
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

So o2s were correct. Also threw on all new clamps(large 3” stainless band style) on all the slip joins from the collectors all the way back to the over axle pipe. So no more exhaust leak.

However. Same crap with wideband. So I’m kind of at wits end here.

On the positive side, tmmr, barring any sort of failure, we will be street tuning after work.
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28

Last edited by LS1ow; 07-07-2018 at 08:02 AM.
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 10:45 AM   #1756
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Saturday was another day of Trial and Error with the tuner.

First, for the hell of it we re-uploaded Kirks tune into the PCM and tried to get it to go. Ran, but did not run any more well than it was. So moved on.

The car has GTP injectors in it, so he double checked his numbers and then we compared them to some numbers provided by other people that have used the same injectors with LS1 fuel system, and they were spot on.

We are pretty sure the wideband itself is all set up correctly, but there is just a issue with the car/tune.

While doing all this, we noticed the alternator wasnt charging at all pretty much. So much so that i had to have the car connected to the jump box bc it wouldnt have enough juice to start after reloading files. So a new alternator is on the way.

After trying a ton of different crap. Adding fuel, pulling fuel, No MAF, less maff influence, different files of cam only LS cars he had on his computer, we both kinda came to the conclusion that there is an issue with a component. Me, the tuner, and my entire cast of characters that were there were leaning towards it being 2-3 injectors that are peeing in my cereal.

Next Move: toss the stock injectors back in, start from a known good constant.

So i hit up mike, whom pointed me to Keith, who had his stock injectors. Took a quick ride up to him and grabbed them. (BONUS CONTENT: Me and my brother stopped at a bar called The shepherd and knucklehead in North Haledon, great beer selection and food) So today after work ill be tossing in the injectors.

As some of you may remember, i previously swapped in the stock injectors a few months back when i was running into misfire/backfire issues. When we swapped them in it did indeed make the issue a smidgen better. But it didnt fix it. So i swapped back to the GTPs continued to diag. Ended up being the pushrods. So im kinda grasping at how when i swapped to stock injectors it helped a little, and im only a little off currently, so hopefully that solves it. Then i can order some brand new injectors and we can hit the dyno.

BLS bought up a good point to, with the electrical system barely getting any power it could have an effect on the ignition/pcm/injectors ect.

TL;DR- Alternator needs replacing. Injectors are shot... or are they ???
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28

Last edited by LS1ow; 07-09-2018 at 10:46 AM.
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 12:05 PM   #1757
LTb1ow
Mongo the Meet Coordinator
 
LTb1ow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 16,163
iTrader: (8)
My car would run completely different with a dead alternator.

You can have the tuner mess with the voltage offset parameters but I would highly advise starting with a solid working electrical system.
__________________

LTb1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 12:19 PM   #1758
WildBillyT
Ayatollah of Rock N Rolla / Admin
 
WildBillyT's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Parts Unknown
Posts: 12,509
iTrader: (10)
Quote:
Originally Posted by LTb1ow View Post
My car would run completely different with a dead alternator.

You can have the tuner mess with the voltage offset parameters but I would highly advise starting with a solid working electrical system.
This. Gotta have a solid electrical system first.
WildBillyT is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 03:09 PM   #1759
Jersey Mike
Power Member/NJFBOA Bookie/Moderator
 
Jersey Mike's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: North Jersey = Best Jersey.
Posts: 4,374
iTrader: (12)
Social Networks:

Sheps a good spot (sister location in Hoboken fyi). Glad you were able to get them; hope they help.
__________________

1995 Firebird... Stock-ish.
Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
Good. He microwaved my phone 6 years ago, i hope his intake erupts.

Last edited by Jersey Mike; 07-09-2018 at 03:10 PM.
Jersey Mike is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 06:42 PM   #1760
sweetbmxrider
Meet Coordinator
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: brick/pt. pleasant beach
Posts: 18,769
iTrader: (12)
Are you sure the alternator isn't charging? Because the battery starts the car and sitting there with the key on to tune is depleting the reserve but if its not 20+ minutes to every 2 of running, I would lean that direction....You should see about 14.7 volts at a decent idle assuming you don't have yours set at 500 for all them chop chop PAH! Battery resting should settle at about 12.5 and while cranking, no less than 10 volts but closer to 10.5 and up is best.
__________________
#1531
Quote:
Originally Posted by karlaa View Post
hi there, i just joined this forum and i must admit that i like it
Quote:
Originally Posted by BigAls87Z28 View Post
I know it's good to eat salads, but this is ridiculous.
sweetbmxrider is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 07:59 PM   #1761
The_Bishop
Power Member
 
The_Bishop's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hackettstown, NJ
Posts: 1,452
iTrader: (3)
Low voltage will screw with the way the injectors fire, and some are more susceptible to low voltage issues than others. Get the charging system in line first!
__________________
1998 Z-28 - SLP lid - Ported TB - LS6 Intake - Dynatech SS headers/Catted Y - Magnaflow Exh - 3.42 - Yank SS3600 - UMI weld-in subframe connectors, Adj LCA, Adj PHB, Q1A TA - Bolt-in Relocation Brackets - Strano springs - Koni shocks - 17" C6Z06 wheels - 326HP/335ft-lbs - 12.35 @ 110.41

Quote:
Originally Posted by Blackbirdws6 View Post
Recommended gauges for pod
- % Lulz
- Beard Length
- Danger to Manifold (Y/N)
The_Bishop is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 08:42 PM   #1762
MDSheds_SS
11 sec club
 
MDSheds_SS's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Woodbridge
Posts: 707
iTrader: (1)
Social Networks:

Can you run it off jumper cables to your truck just to see if voltage is definitely your problem?
__________________
99 Z28 Trick Flow 215s milled to 61cc 228/232 Cam Fast 102 built 4l65e trans 4000 converter 12 bolt 410s Electric WP deleted PS/AC Tuned by Tune Time
2015 ATS Coupe. AWD 2.0 Turbo
2012 2500hd Silverado with LTZ 20s on 35x12.5x20
86 Buick GN Lesabre 1 of 117 (4-Sale)
MDSheds_SS is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 11:11 AM   #1763
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Quote:
Originally Posted by sweetbmxrider View Post
Are you sure the alternator isn't charging? Because the battery starts the car and sitting there with the key on to tune is depleting the reserve but if its not 20+ minutes to every 2 of running, I would lean that direction....You should see about 14.7 volts at a decent idle assuming you don't have yours set at 500 for all them chop chop PAH! Battery resting should settle at about 12.5 and while cranking, no less than 10 volts but closer to 10.5 and up is best.
Pulled alternator off same day anyway so didnt ever check. But took to 2 different autobones to run it on the testing bench and it failed at both locations. Coaxed them into testing a brand new alternator just to prove to me it wasn't a rigged machine for auto fails.

Quote:
Originally Posted by MDSheds_SS View Post
Can you run it off jumper cables to your truck just to see if voltage is definitely your problem?
Didnt run it off my truck, just left the jump box on the batt. Once we did so the car idled much better and started a hell of a lot easier. So i dont think the voltage issue is the problem, more of something that just had to be fixed.


Stock injectors were put in last night, alternator arrived today. Plan of attack is toss in tonight.
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 08:59 PM   #1764
LTb1ow
Mongo the Meet Coordinator
 
LTb1ow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 16,163
iTrader: (8)
So, is it better?
__________________

LTb1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 06:41 AM   #1765
MyFirstZ
 
MyFirstZ's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Suffern, ny
Posts: 1,903
iTrader: (8)
I have an alternator if you want it.

its a cheap LS1 from advanced that I picked up and ran for a little before i realized anything over 7k rpm it stopped charging so i had to switch to a higher amp one.
__________________
2000 Camaro SS
428rwhp/427rwtq
lq9 370, 12 bolt 3.90, tranzilla t56
MyFirstZ is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 07:44 AM   #1766
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Quote:
Originally Posted by LTb1ow View Post
So, is it better?
Unaware. The new alternator has some weird i guess cooling duct on the back of it. like so..



That would clear when it was just bolted it, but i could not adjust the mount to get tension on the belt(i have just a alt to balancer belt, no tensioner.) due to clearance.

Luckily when i crawled back under i saw it was hitting the hardlines that are on the steering rack were they bend up and go into by were the pump lines come in. The car doesnt have PS either, so i threw some vice grips on the line that was hitting and bent it until the alternator cleared and slid back and forth in the adjustment bracket freely.

By this time it was completed it was like 10pm. I didnt want to play the song of my backfiring people that late on the weekday.

Quote:
Originally Posted by MyFirstZ View Post
I have an alternator if you want it.

its a cheap LS1 from advanced that I picked up and ran for a little before i realized anything over 7k rpm it stopped charging so i had to switch to a higher amp one.
Crap, i wish you offered 2 days ago i would have taken it !
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 05:47 PM   #1767
sweetbmxrider
Meet Coordinator
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: brick/pt. pleasant beach
Posts: 18,769
iTrader: (12)
Well?
__________________
#1531
Quote:
Originally Posted by karlaa View Post
hi there, i just joined this forum and i must admit that i like it
Quote:
Originally Posted by BigAls87Z28 View Post
I know it's good to eat salads, but this is ridiculous.
sweetbmxrider is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 06:39 PM   #1768
Blackbirdws6
Lord of the rings / 10 Second Club / Meet Coordinator
 
Blackbirdws6's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Piscataway, NJ
Posts: 5,674
iTrader: (3)
__________________

97 T/A Ram Air Convt
Forever dyno queen / 777rwhp 662 rwtq @ 17lbs / 10.2 @ 140

17 C7Z - 10.83 @ 128
17 Sierra 2500HD Dmax
81 Turbo TA

Last edited by Blackbirdws6; 07-12-2018 at 06:39 PM.
Blackbirdws6 is online now   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 09:01 PM   #1769
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Sorry !

Was advised by tuner to wait for him to log a stock injector file in before starting.
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2018, 08:01 PM   #1770
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Alright, so tuner came by today again and we made some progress... ...on figuring out what’s wrong.


With the stock, known good injectors it was still running like crap. We loaded in some tunes he had from other A4 LS cars with similar set ups just to see, and nothing. Running like butt, and still nothing reading on the wideband.

So next we decided to shut off injectors 1 by 1 with the HP tuners, and boy did it get funky. We did it in order, 1-8.

Shut 1 - no difference
Shut 2- engine began to die
Shut 3- nothin
Shut 4- engine began to die
Shut 5- nothin
Shut 6- begins to die
Shut 7- nothin
Shut 8- begins to die.


You see what’s up here ? HP tuners doesn’t let you shut off more than 1 at a time apparently, so I unplugged all of bank 1 sensors, 1 by 1, until there was NO INJECTORS plugged in on the driver side, and it didn’t change the engine running condition 1 bit. Headed to the passenger side, soon as I unplugged an injector it began to die.

All my driver side injectors are dead. Which explains why my wideband is only reading lean! Also explains why I burnt my hands unplugging the passenger side injectors, but the driver side was just radiant heat.

That leaves me with A. Harness is messed up or B. PCM is messed up. Amirite?
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2018, 08:04 PM   #1771
ThoR294
^^^Lover of bad cars^^^ Meet Coordinator
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ringoes
Posts: 1,694
iTrader: (0)
almost like it's bank injection lol.

I'd blame the harness first. trace that thing
__________________
1996 Trans Am WS6 M6 - 13.679 at 102.77MPH in 1/4. (11/07)
LPP LT Headers & ORY, PCM4LESS Tune, GMMG Catback, TPIS Air Foil, SPEC Clutch, STB, BMR SFCs, Boxed Stock LCAs, 3.73s, Koni 4/4s, Strano Springs, UMI Adj T/A and Reloc Xmember, Adj PHB, MGW Shifter, LS1 Front Brakes, BLS HIDs, Full Sound System!
1986 Honda VFR750 - 89.3HP to the wheel
ThoR294 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2018, 06:14 AM   #1772
LTb1ow
Mongo the Meet Coordinator
 
LTb1ow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 16,163
iTrader: (8)
On LTX stuff you have a fuse for each bank of injectors. Maybe start there?

Should be a hot feed to the bank and PCM grounds each injector to fire. My guess is you didn't mess up 8 grounds to PCM, so the hot lead being suspect is a better start.
__________________

LTb1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2018, 06:20 AM   #1773
ThoR294
^^^Lover of bad cars^^^ Meet Coordinator
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ringoes
Posts: 1,694
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by LTb1ow View Post
On LTX stuff you have a fuse for each bank of injectors. Maybe start there?

Should be a hot feed to the bank and PCM grounds each injector to fire. My guess is you didn't mess up 8 grounds to PCM, so the hot lead being suspect is a better start.
Yup good call
__________________
1996 Trans Am WS6 M6 - 13.679 at 102.77MPH in 1/4. (11/07)
LPP LT Headers & ORY, PCM4LESS Tune, GMMG Catback, TPIS Air Foil, SPEC Clutch, STB, BMR SFCs, Boxed Stock LCAs, 3.73s, Koni 4/4s, Strano Springs, UMI Adj T/A and Reloc Xmember, Adj PHB, MGW Shifter, LS1 Front Brakes, BLS HIDs, Full Sound System!
1986 Honda VFR750 - 89.3HP to the wheel
ThoR294 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2018, 08:55 AM   #1774
LS1ow
Power Member / trans break does not equal transbrake
 
LS1ow's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: The Meadowlands
Posts: 3,957
iTrader: (15)
Social Networks:

Quote:
Originally Posted by LTb1ow View Post
My guess is you didn't mess up 8 grounds to PCM
Are you doubting me.
__________________
-2018 Ram 1500
-1999 Chevy Camaro Z28
LS1ow is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2018, 09:11 AM   #1775
LTb1ow
Mongo the Meet Coordinator
 
LTb1ow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 16,163
iTrader: (8)
Yes.
__________________

LTb1ow is offline   Reply With Quote
Reply

  NJFBOA - Home of New Jersey's Camaros and Firebirds > Camaros, Firebirds and the People that own them > Member's Projects

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

» Sponsor List
















All times are GMT -5. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 3
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.