Today's Posts Mark Forums Read Calendar
Go Back   NJFBOA - Home of New Jersey's Camaros and Firebirds > Tech Forums > Engine / Power / Tuning

Notices


Reply
 
Thread Tools
Old 05-10-2018, 09:48 AM   #1
25th t/a
 
25th t/a's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 23
iTrader: (0)
Once again my t/a takes a crap

So I go over 4000 rpm under moderate to heavy acceleration its stumbles only have cold air intake throttle body exhaust 2800 stall torque converter with stage one trans need help guys
25th t/a is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 01:05 PM   #2
wretched73
 
wretched73's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jackson, NJ
Posts: 1,345
iTrader: (2)
Any check engine lights? Could be a misfire, could be running out of fuel.
__________________
1983 camaro- Scrap
1988 camaro- Current mistake
DD- '05 Silverado
1988 TRX 250R- Ported w/ high compression on 110 octane- Out 60' your LT1

Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
and once i get PHB, what do i ajust it too?
Quote:
Originally Posted by Jersey Mike View Post
Seven.
wretched73 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 01:45 PM   #3
ThoR294
^^^Lover of bad cars^^^ Meet Coordinator
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ringoes
Posts: 1,734
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by wretched73 View Post
Any check engine lights? Could be a misfire, could be running out of fuel.
i blame the throttle body.

but seriously. were opti/plugs/wires ever replaced?
__________________
1996 Trans Am WS6 M6 - 13.679 at 102.77MPH in 1/4. (11/07)
LPP LT Headers & ORY, PCM4LESS Tune, GMMG Catback, TPIS Air Foil, SPEC Clutch, STB, BMR SFCs, Boxed Stock LCAs, 4.11s, Koni 4/4s, Strano Springs & Sway Bars, UMI Adj T/A and Reloc Xmember, Adj PHB, MGW Shifter, LS1 Front Brakes, BLS HIDs, Full Sound System!
1986 Honda VFR750 - 89.3HP to the wheel
ThoR294 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 03:50 PM   #4
25th t/a
 
25th t/a's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 23
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by wretched73 View Post
Any check engine lights? Could be a misfire, could be running out of fuel.
No check engine light yet
25th t/a is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 03:51 PM   #5
25th t/a
 
25th t/a's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 23
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by ThoR294 View Post
i blame the throttle body.

but seriously. were opti/plugs/wires ever replaced?
Opti spark has about 5000 miles on it and everything else 20,000 miles msd ignition
25th t/a is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 05:14 PM   #6
wretched73
 
wretched73's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jackson, NJ
Posts: 1,345
iTrader: (2)
Do LT1's have inline fuel filters that are replaceable?

What do the plugs looks like?
__________________
1983 camaro- Scrap
1988 camaro- Current mistake
DD- '05 Silverado
1988 TRX 250R- Ported w/ high compression on 110 octane- Out 60' your LT1

Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
and once i get PHB, what do i ajust it too?
Quote:
Originally Posted by Jersey Mike View Post
Seven.
wretched73 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 06:22 PM   #7
LTb1ow
Mongo the Meet Coordinator
 
LTb1ow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 16,189
iTrader: (8)
Quote:
Originally Posted by wretched73 View Post
Do LT1's have inline fuel filters that are replaceable?

What do the plugs looks like?
Yes.

I would look into the coil, and or, high res failure on opti.

But, since you are with the car, and we are not... start testing.
__________________

LTb1ow is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 04:59 AM   #8
3.4 grape of wrath
 
3.4 grape of wrath's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Howell,NJ
Posts: 392
iTrader: (2)
I agree do gas filter first. If not the filter hook up a fuel pressure gauge outside your windshield, if pressure drops at 4k its your fuel system if pressure is good it's in the ignition system.
__________________
94 CAMARO
TURBO 3.5 LITER
12.573 @ 107.29 1/4 MILE
8.021 @ 86.38 1/8 MILE
BEST 60' 1.781
3.4 grape of wrath is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 08:49 AM   #9
ZCarr
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 35
iTrader: (1)
It's the plugs, I replaced a fuel pump and filter chasing the same problem.
ZCarr is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 03:33 PM   #10
ThoR294
^^^Lover of bad cars^^^ Meet Coordinator
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ringoes
Posts: 1,734
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by ZCarr View Post
It's the plugs, I replaced a fuel pump and filter chasing the same problem.
yup i had same issue too. high rpm miss, replaced plugs, all betta
__________________
1996 Trans Am WS6 M6 - 13.679 at 102.77MPH in 1/4. (11/07)
LPP LT Headers & ORY, PCM4LESS Tune, GMMG Catback, TPIS Air Foil, SPEC Clutch, STB, BMR SFCs, Boxed Stock LCAs, 4.11s, Koni 4/4s, Strano Springs & Sway Bars, UMI Adj T/A and Reloc Xmember, Adj PHB, MGW Shifter, LS1 Front Brakes, BLS HIDs, Full Sound System!
1986 Honda VFR750 - 89.3HP to the wheel
ThoR294 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2018, 02:05 PM   #11
wretched73
 
wretched73's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jackson, NJ
Posts: 1,345
iTrader: (2)
So what was the issue? Has it been fixed?
__________________
1983 camaro- Scrap
1988 camaro- Current mistake
DD- '05 Silverado
1988 TRX 250R- Ported w/ high compression on 110 octane- Out 60' your LT1

Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
and once i get PHB, what do i ajust it too?
Quote:
Originally Posted by Jersey Mike View Post
Seven.
wretched73 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2018, 04:37 PM   #12
Jersey Mike
Power Member/NJFBOA Bookie/Moderator
 
Jersey Mike's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: North Jersey = Best Jersey.
Posts: 4,389
iTrader: (12)
Social Networks:

Last I heard the car didn't start.
__________________

1995 Firebird... Stock-ish.
Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
Good. He microwaved my phone 6 years ago, i hope his intake erupts.
Jersey Mike is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 03:21 PM   #13
25th t/a
 
25th t/a's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 23
iTrader: (0)
The headache

So here's the update car runs scared to drive it might leave me on the side of the road idles funny sometimes then stalls no spark try to check for crank signal and car starts right up idk what it is yet barley have time to check so for sale it goes what can I get for
25th t/a is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 03:36 PM   #14
wretched73
 
wretched73's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jackson, NJ
Posts: 1,345
iTrader: (2)
But what have you done to try and fix it?
__________________
1983 camaro- Scrap
1988 camaro- Current mistake
DD- '05 Silverado
1988 TRX 250R- Ported w/ high compression on 110 octane- Out 60' your LT1

Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
and once i get PHB, what do i ajust it too?
Quote:
Originally Posted by Jersey Mike View Post
Seven.
wretched73 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 05:31 PM   #15
LTb1ow
Mongo the Meet Coordinator
 
LTb1ow's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 16,189
iTrader: (8)
I will give you $500 for it
__________________

LTb1ow is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 05:40 PM   #16
25th t/a
 
25th t/a's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 23
iTrader: (0)
The headache

I've tried the coil and ignition module opti spark has no more then 10,000 miles on it with ngk iridium plugs msd wires i don't use the car much talk about low ball 500 bucks lol
25th t/a is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 09:46 PM   #17
wretched73
 
wretched73's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jackson, NJ
Posts: 1,345
iTrader: (2)
$500 sounds like too much for this car
__________________
1983 camaro- Scrap
1988 camaro- Current mistake
DD- '05 Silverado
1988 TRX 250R- Ported w/ high compression on 110 octane- Out 60' your LT1

Quote:
Originally Posted by LS1ow View Post
and once i get PHB, what do i ajust it too?
Quote:
Originally Posted by Jersey Mike View Post
Seven.
wretched73 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2018, 02:22 PM   #18
25th t/a
 
25th t/a's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 23
iTrader: (0)
Update

No cam signal from opti spark i guess its time for another one
25th t/a is offline   Reply With Quote
Reply

  NJFBOA - Home of New Jersey's Camaros and Firebirds > Tech Forums > Engine / Power / Tuning

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

» Sponsor List
















All times are GMT -5. The time now is 11:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 3
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.