Today's Posts Mark Forums Read Calendar
Go Back   NJFBOA - Home of New Jersey's Camaros and Firebirds > Tech Forums > Engine / Power / Tuning

Notices


Reply
 
Thread Tools
Old 01-29-2017, 03:58 PM   #1
MDSheds_SS
11 sec club
 
MDSheds_SS's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Woodbridge
Posts: 834
iTrader: (1)
Social Networks:

P0102 code

Had the car out today and got this MAF code, not the 1st time its happened. Any ideas on what causes this? I'm running the 4" housing from Texas speed with a delco ls3 MAF sensor and piggyback harness. Also threw a P0507 high idle code.
No Vac leaks
MAF is clean
__________________
99 Z28 Trick Flow 215s milled to 61cc 228/232 Cam Fast 102 built 4l65e trans 4000 converter 12 bolt 410s Electric WP deleted PS/AC Dyno & Track tuned
2015 ATS Coupe. AWD 2.0 Turbo
2012 2500hd Silverado with LTZ 20s on 35x12.5x20
86 Buick GN Lesabre 1 of 117 (4-Sale)

Last edited by MDSheds_SS; 01-29-2017 at 04:04 PM.
MDSheds_SS is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2017, 06:31 PM   #2
6spdg37s
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 692
iTrader: (0)
is ur tune speed density or maf ? cause I have an SD tune yet i get an occasional MAF code... talked to dave about it and it seems to only happen in extreme weather situations (really hot or really cold)
6spdg37s is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2017, 06:42 PM   #3
MDSheds_SS
11 sec club
 
MDSheds_SS's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Woodbridge
Posts: 834
iTrader: (1)
Social Networks:

From my understanding both, MAF during low RPM 3000 and down. DS after that. If that makes sense. Car has always had a hard time idling on cold startup but today it was more then normal, then the light came on.
__________________
99 Z28 Trick Flow 215s milled to 61cc 228/232 Cam Fast 102 built 4l65e trans 4000 converter 12 bolt 410s Electric WP deleted PS/AC Dyno & Track tuned
2015 ATS Coupe. AWD 2.0 Turbo
2012 2500hd Silverado with LTZ 20s on 35x12.5x20
86 Buick GN Lesabre 1 of 117 (4-Sale)
MDSheds_SS is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2017, 06:48 PM   #4
6spdg37s
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 692
iTrader: (0)
maybe it was re-learning? did u have the battery dead or disconnected?
6spdg37s is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2017, 10:01 PM   #5
ThoR294
^^^Lover of bad cars^^^ Meet Coordinator
 
Join Date: Aug 2007
Location: Whitehouse Station
Posts: 2,255
iTrader: (1)
Got a scanner? See what the maf is reading. That's a low output code.
__________________
1986 Honda VFR750 - 89.3HP to the wheel
2000 Trans Am M6 - Mods: Yes.
2018 Durango R/T - AFE Intake, JLT Catch Can, Stainless Works Catback, Vinyl Dodge Racing Stripes
2003 Toyota Matrix XRS M6 - Lol
ThoR294 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2017, 04:44 AM   #6
MDSheds_SS
11 sec club
 
MDSheds_SS's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Woodbridge
Posts: 834
iTrader: (1)
Social Networks:

I have snap-on scanner at my fathers shop. I didn't make it over there. I put a new red top in it but I've driven the car since then and didn't have any issues.
__________________
99 Z28 Trick Flow 215s milled to 61cc 228/232 Cam Fast 102 built 4l65e trans 4000 converter 12 bolt 410s Electric WP deleted PS/AC Dyno & Track tuned
2015 ATS Coupe. AWD 2.0 Turbo
2012 2500hd Silverado with LTZ 20s on 35x12.5x20
86 Buick GN Lesabre 1 of 117 (4-Sale)

Last edited by MDSheds_SS; 01-30-2017 at 04:50 AM.
MDSheds_SS is offline   Reply With Quote
Reply

  NJFBOA - Home of New Jersey's Camaros and Firebirds > Tech Forums > Engine / Power / Tuning

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

» Sponsor List














All times are GMT -5. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.